Dag 2, Dag van ontspanning en ontmoeting

IMG-20150719-WA0005 (2)Zondag 19 juli stond in het teken van bijkomen van de reis en een ontmoeting met Ed Veldhuisen.
Door de jetlag hadden de jonkies redelijk goed geslapen. De oudere personen van het gezelschap hadden een wat onrustige nacht gehad. Na drie uur wakker worden en dan denken dat je al een lange nacht hebt gehad valt toch een beetje tegen…….
Uiteindelijk waren Nico en Petra al om kwart over zeven aan de ochtendwandeling begonnen. Als je dan denkt dat je de eerste bent die wakker is heb je het echt mis. Na tien minuten kwamen we bij een groot sportcomplex. Daar waren al voetbal- en basketbalwedstijden aan de gang. Verder werd er ook druk gebruik gemaakt van fitness-apparatuur. Dus er zijn al heel wat Colombianen om zeven uur actief op zondag…….
Behalve de zwervers. Die liggen nog te slapen. Deze mensen zo te zien liggen maakt altijd weer een onuitwisbare indruk. Schrijnend om dit te zien…………Wat hebben wij in Nederland het dan goed!!
Na het ontbijt hebben we de Nederlander Ed Veldhuisen ontmoet. Ed Veldhuisen doet sinds 2006 geweldig werk in Colombia. Vanaf dat jaar woont hij in Colombia en heeft hij de Stichting Straatkinderen Medellin (
http://www.funcaminos.com/?id=holandes) opgericht. Geweldig om met elkaar in contact te komen in dingen met elkaar te delen. Het was een zeer open en motiverend gesprek. Wellicht dat we in de toekomst “iets” voor elkaar kunnen betekenen.
Na deze ontmoeting zijn we met Ed naar een van de tehuizen gegaan waar Ed mee samenwerkt. In dit tehuis wonen straatkinderen die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Het was erg indrukwekkend om de verschillende achtergronden van deze kinderen te horen. Aan de ene kant is het triest om de verhalen te horen. Aan de andere kant is het mooi m te zien dat er mensen zijn die naar deze kinderen omzien en voor hen willen zorgen.
Na dit bezoek zijn we nog door het centrum van Medellin gewandeld en hebben we genoten van het mooie weer.
’s-Avonds hebben we met elkaar gegeten en de dag geevalueerd. Er zijn weer mooie contacten geweest en wellicht biedt dit nog meer perspectief voor de toekomst.

Heel veel groeten van ons vanuit Colombia!
IMG-20150719-WA0008      IMG-20150719-WA0006

 

1 Reactie
  1. Beste allemaal,

    Wij wensen jullie een goede en vooral gezegende tijd daar!

    Vera en Pieter kuijt

Laat een reactie achter