Escuela Voluntad de Dios

Vanaf 2004 zijn wij als stichting betrokken bij dit project. Vanaf 2004 zijn de volgende punten gerealiseerd.

  • School gebouwd
  • Sanitair, keuken, lesmateriaal aangeschaft
  • In 2009 is er een nieuw schoolplein gemaakt
  • In de afgelopen jaren is de binnen- en buitenkant van de school verder afgewerkt

In Cali, één van de grote steden van Colombia, hebben we in de krottenwijk een school gebouwd met behulp van het geld van de donateurs. Al ruim 400 kinderen zitten hier op de basisschool. Het is ook een pracht dat er ondertussen ook veel ouders ‘s avonds onderwijs krijgen op deze school. De donateurs verzorgen hier het lesmateriaal, de uniformen en het eten op de lesdagen voor de leerlingen. De bouw van de 2e verdieping zorgde ervoor dat er nog meer kinderen les kunnen krijgen. Bij deze school is ook een sociaal werker betrokken die kinderen, ouders en buurtbewoners helpt bij vragen met betrekking tot overheidszaken en steun.

De lokale overheid heeft ook geconstateerd dat de wijk waarin de school staat is vooruitgegaan na de bouw. De leerlingen hebben weer een doel. De lokale overheid wil ook een betere weg gaan aanleggen vanaf de hoofdweg naar de krottenwijk. Op deze manier is ook deze weer beter te bereiken.
Door de aanwezigheid van de school in deze buurt heeft de overheid in 2014 besloten om een middelbare school te bouwen op ongeveer 500 meter afstand. In oktober 2015 heeft de afronding van deze middelbare school plaatsgevonden. Hierdoor kunnen de kinderen dichtbij in de buurt naar de middelbare school.
Vanaf 2017 is mede m.b.v. Stichting Wings of Support (KLM) de school verder aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo zij er o.a. nieuwe toiletgroepen gerealiseerd.
Tijdens ieder werkbezoek wordt deze school bezocht.