Voortgang 2017

Werkzaamheden 2017 – Escuela San Nicolas

Eind november 2016 hebben we tijdens ons werkbezoek Escuela San Nicolas bezocht. We hadden in oktober al gehoord en via foto’s gezien dat de derde verdieping van de school nagenoeg was afgerond. Na aankomst wisten we niet wat we zagen. Een onwijs mooie school inclusief het dak op de derde verdieping.
Uiteraard volgde een rondleiding door de school. In 2015 moesten we nog via een houten trap naar het dak van de tweede verdieping. Nu liep er zelfs een mooie betonnen trap naar de tweede en de derde verdieping. Op de derde verdieping zijn twee grote ruimtes en een lerarenverblijf gecreëerd. Een van de ruimtes is de bibliotheek. Deze heet officieel: Biblioteca Ninos de Colombia Holanda. Met het doorknippen van een rood-wit-blauw lint is deze ruimte door ons als bestuur van de stichting officieel geopend. Na het betreden van de ruimte hadden we wel even kippenvel over ons hele lijf!

Het mooie is dat deze bibliotheek niet alleen voor de kinderen van de school is. Iedereen uit de buurt kan deze ruimte voor maximaal 1,5 uur per week gebruiken. Het is de bedoeling dat de kinderen op deze manier hun kennis uitbreiden. Een heel mooi initiatief van de directie van deze school.

Door de groei van het aantal leerlingen is het noodzakelijk dat de school verder uitbreidt.
In de begin jaren na de oprichting hebben we samen met adoptie stichting Hogar de school Escuela Voluntad de Dios in Cali gebouwd. Sinds 2015 zorgt deze stichting voor de verdere bouw van Escuela San Nicolas.