Escuela San Nicolas

Tijdens het werkbezoek in 2009 hebben wij deze school bezocht. Deze school ligt in het district Bello tegen een berghelling aan. Ook hier is de armoede ongekend. Dit project heeft nu al een speciale plaats bij ons ingenomen. Het is nu een werkelijke bouwval waarbij je hoopt dat het nooit gaat regenen. Overal zaten er gaten in de wanden en de plafonds. Het huidige gebouw bestaat uit golfplaten en verrot hout. Er zitten momenteel 150 leerlingen in 3 ruimtes. De mensen die zich voor deze school inzetten zijn echt heel bijzondere mensen. Door het steunen van dit project kan de capaciteit wel verdubbeld gaan worden. We hebben hier geluk met de contacten van Fausto waardoor we ook hier weer een prachtige school met meerdere verdiepingen kunnen bouwen

In 2010 heeft Fausto contact opgenomen met de locale overheid om te praten over een bouwvergunning. Daarnaast is in 2010 het huis naast de school gekocht zodat de school breed genoeg is om 3 verdiepingen te bouwen. Vervolgens heeft de architect een bouwtekening gemaakt, waarna de bouwvergunning begin 2011 is verleend. In juli 2011 zijn er grondonderzoeken geweest t.b.v. de constructie van de school.

In de begin jaren na de oprichting van de stichting hebben we samen met adoptie stichting Hogar de school Escuela Voluntad de Dios in Cali gebouwd. Sinds 2015 zorgt deze stichting voor de verdere bouw van Escuela San Nicolas.