Fantastisch!!! Na bijna 3,5 jaar kunnen we eindelijk weer op werkbezoek!!


De vluchten zijn geboekt en door onze contactpersonen Fausto Maya Gutiérrez en Federico Ocampo Maya is alles weer perfect voorbereid.
Normaal gesproken gaan wij in november op werkbezoek, maar door Covid-19 was het al weer bijna 3,5 jaar geleden dat wij voor het laatst op werkbezoek waren. Dit zou betekenen dat het, wanneer wij nu in november naar Colombia zouden gaan, 4 jaar geleden zou zijn dat wij daar voor het laatst waren. Dit vonden wij te lang duren, vandaar dat wij nu in de maand mei naar Colombia gaan.
Gelukkig konden we tijdens de afgelopen periode onze hulp “gewoon” voortzetten. Dankzij onze contactpersoon Fausto zijn gezinnen geholpen die vanwege Covid-19 en de bijbehorende lockdown geen werk, en dus geen inkomen hadden. Deze gezinnen hebben we met o.a. voedsel kunnen helpen.
Ook hebben we door samen te werken met Nederlandse stichtingen die in Medellín zijn gevestigd hulp kunnen bieden aan mensen tijdens de afgelopen heftige periode.

Als bestuur hopen wij op vrijdag 13 mei te vertrekken naar Colombia.

Vluchtschema
Vrijdagmorgen 13 mei zullen wij om 10.10 uur vertrekken vanaf Schiphol. Via een tussenstop in Bogota zullen wij dan om 16.50 uur plaatselijke tijd in Medellín arriveren. Door het tijdsverschil van 7 uur hebben wij er dan 14 uur reizen op zitten.
Op dinsdag 24 mei om 16.00 uur vliegen wij weer terug naar Nederland. Op woensdag 25 mei om 11.00 uur hopen wij weer veilig te landen in Amsterdam.

Programma werkbezoek
Fausto heeft inmiddels in overleg met ons het programma vastgesteld.

Zaterdag 14 mei zal in het teken staan van het bijkomen van de reis, ontspannen, vergaderen en het doornemen van het schema voor de komende 11 dagen.

Op zondag 15 mei zullen we om 9.00 uur van Medellín naar Cartagena vliegen, zodat we de maandag effectief kunnen benutten voor het bezoeken van meerdere projecten.

Op maandag 16 mei zullen we in de stad Cartagena ons lopende project en mogelijk nieuwe projecten gaan bekijken. Fausto is op vooronderzoek geweest om projecten die aan de doelstelling van onze stichting voldoen te bekijken en informatie in te winnen.
’s-Avonds vliegen we terug naar Medellín.

Dinsdag 17 mei zullen wij we in de ochtend een bezoek brengen aan de projecten van Stichting Straatkinderen Medellín. De oprichter van deze stichting is de Nederlander Ed Veldhuisen. Ed doet sinds 2006 geweldig werk in Colombia. Sinds een aantal jaren ondersteunen wij deze stichting. Ook nu zijn er weer plannen voor ondersteuning/samenwerking.

In de middag zullen wij de projecten van Stichting Volunteers in Colombia van de Nederlandse Andrea Gonzalez bezoeken. Ook deze stichting hebben wij de afgelopen jaren ondersteund bij een aantal projecten. Ook hier gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst. We hebben al mooie informatie ter voorbereiding ontvangen.

Woensdag 18 mei zullen we in de omgeving van Medellín o.a. de school San Nicolas bezoeken. Dit is altijd een indrukwekkend gebeuren. Sinds de start van de bouw in 2011 is er een indrukwekkend schoolgebouw van drie verdiepingen neergezet waar veel kinderen les krijgen. Deze school is mede dankzij hulp van (adoptie) Stichting Hogar gebouwd.

Na het bezoek aan deze school zullen we een mogelijk nieuw project gaan bekijken. Het is een school die ook hulp kan gebruiken. We zijn erg benieuwd wat we bij deze school zullen aantreffen.

Donderdag 19 mei zullen we een plattelandsschool in het kleine stadje Hispania gaan bezoeken. Dit stadje ligt op 2 uur rijden van Medellín, dus dat wordt een mooie dag!! Dit is ook weer een mogelijk nieuw project. Ook hier kijken we naar uit!

Vrijdag 20 mei vliegen we 8.00 uur naar Cali. Hier zullen we Escuela Voluntad de Dios bezoeken. Deze school is in 2003/2004 gezamenlijk met (adoptie) Stichting Hogar gebouwd. Deze school ondersteunen we ook met de vervanging van lesmateriaal en het bekostigen van reparatiewerkzaamheden.
Verder bezoeken we Escuela Santa Rosa bezoeken. In de afgelopen jaren hebben wij hier ondersteuning verleend t.b.v. de renovatie van de school.
Via de ontvangen foto’s weten we dat het al een mooie school begint te worden.

Zaterdag 21 mei vliegen we weer terug naar Medellin.
De zaterdag en zondag
zijn nog vrij in te vullen. Onze ervaring is dat er zich altijd onverwachte mogelijkheden voordoen om projecten te bezoeken. We wachten af wat er op ons pad komt.

Maandag 23 mei zullen we bezoeken brengen aan projecten van het eerste uur. Dit zijn Escuela Montanuela (een kleine plattelandsschool) en Casa del Buen Dios (een soort Ronald McDonald huis). Aan deze projecten bieden we kleinschalige hulp. O.a. vervanging van lesmateriaal, reparatiewerkzaamheden en voedselhulp worden bekostigd.

Dinsdag 24 mei zal in het teken staan van de evaluatie van het werkbezoek. Verder zullen we de koffers moeten pakken voor de terugreis.
Om16.00 uur zullen we via de Cartagena weer terugvliegen naar Nederland.

Wij ervaren het als bestuur als een voorrecht om met eigen ogen de vorderingen van de projecten weer te kunnen zien.
Via de onze website www.kidsincolombia.com kunnen jullie (bijna)dagelijks een verslag lezen van ons werkbezoek in Colombia. Op die manier blijven jullie goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de stichting.
Verder kunnen jullie ons ook volgen via Facebook.

Nieuwe donateurs
Om nog meer kinderen aan een kansrijkere toekomst te helpen hebben wij uiteraard geld nodig.

Het zou geweldig zijn als jullie een donatie doen op de bankrekening van onze stichting. Daarnaast vragen wij om te overwegen om structureel donateur te worden. Met structurele donateurs is er een continue stroom van inkomsten waardoor we na de bouw van de school ook weer nieuwe projecten kunnen opstarten.
Op onze website kunnen jullie onder het kopje “donateurs” de machtiging invullen.

Bram en Nico

Laat een reactie achter