Het werkbezoek van 16 tm 30 november staat weer voor de deur!!


Het is weer zover! Ons werkbezoek staat weer voor de deur.

De vluchten zijn geboekt en door onze contactpersonen Fausto Maya Gutiérrez en Federico Ocampo Maya is alles weer perfect voorbereid. Als bestuur hopen wij op vrijdag 16 november te vertrekken naar Colombia.

Vluchtschema
Vrijdagmorgen 16 november zullen wij om 11.30 uur vertrekken vanaf Schiphol. Via een tussenstop in Panama zullen wij dan om 22.30 uur plaatselijke tijd in Medellín arriveren. Door het tijdsverschil van 6 uur hebben wij er dan 17 uur reizen op zitten.
Op vrijdag 30 november om 16.00 uur vliegen wij weer terug naar Nederland. Op zaterdag 1 december 11.00 uur hopen wij weer veilig te landen in Amsterdam.

Programma werkbezoek
Fausto heeft inmiddels in overleg met ons het programma vastgesteld.

Zaterdag 17 november en zondag 18 november zullen in het teken staan van het bijkomen van de reis, ontspannen, vergaderen en het doornemen van het schema voor de komende twee weken.

Op maandag 19 november en dinsdag 20 november zullen we in de stad Cartagena mogelijk nieuwe projecten gaan bekijken. Fausto is op vooronderzoek geweest om projecten die aan de doelstelling van onze stichting voldoen te bekijken en informatie in te winnen.
Sinds 2015 hebben we contact met Stichting Wings of Support. Dit is een stichting van (ex-)personeel van KLM. Deze stichting ondersteunt wereldwijd projecten. Door onze succesvolle samenwerking met Stichting Wings of Support in Cali, heeft Marlies van Waveren (projectcoördinator bij stichting Wings of Support) aan ons gevraagd of we ook in Cartagena gezamenlijk een project kunnen starten. Hier willen we graag gehoor aan geven.
Sinds twee weken hebben we ook contact met een in Colombia woonachtige nederlander. Hij heeft sinds twee jaar in Cartagena een project voor kansarme kinderen. Ook dit project zullen we bezoeken om te kijken of er samenwerking mogelijk is.

Op woensdag 21 november vliegen we terug naar Medellín.

Donderdag 22 november  zullen wij we een bezoek brengen aan de projecten van Ed Veldhuisen. Ed Veldhuisen doet sinds 2006 geweldig werk in Colombia. Vanaf dat jaar woont hij in Colombia en heeft hij de Stichting Straatkinderen Medellín opgericht. Mede dankzij een donatie door onze stichting heeft hij dit jaar een pand kunnen aankopen om o.a. naschoolse activiteiten te houden.

Vrijdag 23 november zullen we bezoeken brengen aan projecten van het eerste uur. Dit zijn Escuela Montanuele (een kleine plattelandschool) en Hogar Vida y Libertad (een opvanghuis voor weeskinderen). Aan deze projecten bieden we kleinschalige hulp. O.a. vervanging van lesmateriaal en reparatiewerkzaamheden worden bekostigd.

Zaterdag 24 november en zondag 25 november zijn nog vrij in te vullen. Onze ervaring is dat er zich altijd onverwachte mogelijkheden voordoen om projecten te bezoeken. We wachten af wat er op ons pad komt.

Maandag 26 november vliegen we naar Cali. Hier zullen we Escuela Voluntad de Dios bezoeken. Deze school is in 2003/2004 gezamenlijk met adoptiestichting Hogar gebouwd. Deze school ondersteunen we ook met de vervanging van lesmateriaal en het bekostigen van reparatiewerkzaamheden.

Dinsdag 27 november zullen we een bezoek brengen aan een gemeenschap van oorspronkelijke indianen. Deze mensen zijn verdreven uit bergachtig gebied. Daar was het te gevaarlijk geworden, zodat ze door de overheid in dit gedeelte van Colombia zijn geplaatst. In 2016 hebben we dit project voor het eerst bezocht. Deze mensen wonen onder primitieve omstandigheden in kleine huisjes.
De school bestaat uit een aantal palen met een golfplaten dak. Muren zijn er niet, en de vloer bestaat uit klei. Naast het feit dat voor deze mensen alle hulp welkom is, was de concrete vraag een nieuwe (verplaatsbare) school, stoelen en banken, schoolmaterialen en schoolkleding. Die verplaatsbare school klinkt misschien raar, maar daar is over nagedacht en over gesproken. De kans dat deze mensen zich weer verplaatsten en dus de school ook is groot. Wat ons ook erg aanspreekt is dat ze de school zelf gaan bouwen, uiteraard onder begeleiding. Zij vragen dan ook alleen om de genoemde materialen.
We zullen het resultaat deze dag gaan bekijken.

Op woensdag 28 november zullen we in de omgeving van Medellín o.a. de school San Nicolas bezoeken. Dit is altijd een indrukwekkend gebeuren. Inmiddels is de derde verdieping, mede dankzij hulp van Stichting Hogar ook gereed!! Sinds de start van de bouw in 2011 is er een indrukwekkend schoolgebouw neergezet waar ruim 900 kinderen les krijgen.

Donderdag 29 november zal in het teken staan van de evaluatie van het werkbezoek. Verder zullen we de koffers moeten pakken voor de terugreis.

Vrijdag 30 november zullen we om 16.00 uur weer terugvliegen via Panama naar Nederland.

Wij ervaren het als bestuur als een voorrecht om met eigen ogen de vorderingen van de projecten weer te kunnen zien.
Via de onze website www.kidsincolombia.com kunnen jullie dagelijks een verslag lezen van ons werkbezoek in Colombia. Op die manier blijven jullie goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de stichting.
Verder kunnen jullie ons ook volgen via Facebook.

Nieuwe donateurs
Om nog meer kinderen aan een kansrijkere toekomst te helpen hebben wij uiteraard geld nodig.

Het zou geweldig zijn als jullie een donatie doen op de bankrekening van onze stichting. Daarnaast vragen wij om te overwegen om structureel donateur te worden. Met structurele donateurs is er een continue stroom van inkomsten waardoor we na de bouw van de school ook weer nieuwe projecten kunnen opstarten.
Op onze website kunnen jullie onder het kopje “donateurs” de machtiging invullen.

Bram en Nico

 

Laat een reactie achter