Internationale vrijwilligers bij school San Nicolas

1Trots kunnen wij aan jullie het volgende nieuws vertellen!

Vorige week kregen we van Federico, één van onze contactpersonen in Colombia, bericht dat er drie meiden vrijwilligerswerk gingen doen bij de school San Nicolas. Deze meiden zijn backpackers en reizen o.a. door Zuid-Amerika. Ze verblijven in het Yolo Hostel in Medellin. Dit is het hostel van Federico. Door de enthousiaste verhalen van Federico over onze stichting waren ze ook enthousiast geraakt om iets terug te doen voor de kinderen van Colombia. Daarom hebben ze drie dagen de handen uit de mouwen gestoken op de school San Nicolas.
Geweldig toch dat Laura uit Duitsland, Nicole uit Zwitserland en Amber uit Engeland dit hebben gedaan!!
Hieronder staat de tekst die ze zelf op onze spaanstalige Facebook pagina Fundacion Niños de Colombia hebben gezet.

Laura Kräh (Duitsland)
Drie dagen vol liefde, vreugde en een onvergetelijke culturele uitwisseling! Een van de mooiste en meest waardevolle ervaringen van mijn leven. De kinderen hebben een ongelooflijke interesse in de school en zijn dankbaar voor het onderwijs dat ze krijgen, omdat onderwijs in hun omgeving niet vanzelfsprekend is. Mijn respect en dank aan alle leraren en psychologen van de San Nicolas school en de bestuursleden van Stichting Kinderen in Colombia!

Nicole Digrazio (Zwitserland)
Dank je wel Fundacion Niños de Colombia voor deze onvergetelijke momenten!!! Een geweldige instelling die je hebt neergezet die kinderen helpt die niet zo gelukkig zijn als wij.

Amber Coleman (Engeland)
Ik had het geluk om drie dagen in San Nicolas te kunnen doorbrengen. Zowel de leraren als de studenten hebben me met zoveel warmte begroet. Het kostte tijd, inzet en geduld om een school neer te zetten zoals deze. Hoeveel mensen hierbij betrokken zijn is werkelijk verbazingwekkend. De studenten zijn een absolute aanwinst voor jullie allemaal en ze houden ervan op school te zijn. Ik spreek heel weinig spaans en iedereen was zo geduldig met mij. Zij wilden engels leren en ik kreeg spaanse les. Het is duidelijk dat de school waarden en normen hoog in het vaandel heeft staan, en de studenten hebben hier werkelijk baat bij. Bedankt dat ik zo welkom was. Ik feliciteer Bram, Nicolas, Fausto en Federico met het werk dat ze doen. Ik hoop op een dag terug te komen als mijn spaans beter is.

 

Laat een reactie achter