Dag 1, Ons vertrek naar Colombia

img-20161119-wa0004Beste allemaal,

Zaterdag 19 november was onze vertrek dag naar Colombia. De voorbereidingen van de afgelopen maanden waren afgerond en Bram en ik keken er erg naar uit om het werkbezoek te starten. Na een wat onrustige nacht (vanwege toch wel wat reisspanningen 🙂 gingen we richting Schiphol.
Omdat onze vlucht om 11.30 uur zou vertrekken hadden we om 9.00 uur op Schiphol afgesproken. Nico werd door Petra en zoon Yoeri weggebracht. Bram werd door Karin en dochter Noor weggebracht. Tien minuten na vertrek kwam Nico er achter dat hij zijn portemonnee vergeten was….. Toch maar omgekeerd, zonder geld begin je niet veel.
Deze vertraging van twintig minuten konden we wel hebben.  Bram was inmiddels gearriveerd op Schiphol. We gingen direct de koffers afleveren, want we waren al een dag van tevoren ingecheckt. Nico had de boarding passen uitgeprint, ze zaten alleen niet in de handbagage (ze bleken achteraf nog op tafel in huis te liggen :-). Bram liet Nico nog even zweten en zei toen met een grote grijns dat hij de boarding passen ook had geprint. Probleem ook weer opgelost. In een uur tijd waren dit al pijnlijke momentjes voor Nico. Wat gaat dit worden de komende tijd?
Na het afleveren van de koffers hebben we nog gezamenlijk koffie gedronken. Toen werd het  tijd om afscheid te nemen. Dit is natuurlijk altijd een moeilijk moment. Je geliefden loslaten voor een tijdje……..
Ook hier hebben we ons goed doorheen geslagen. En toen was het richting gate voor de lange trip naar MedellĂ­n. Dit jaar vliegen we voor het eerst met KLM. Door een hele scherpe aanbieding in januari van dit jaar konden we dit ticket boeken. Hierdoor hebben we het geluk dat we maar 1 overstap hebben in Panama.
Om 11.30 uur zouden we vertrekken, maar dit werd 12.00 uur vanwege problemen met inchecken van een van de passagiers. De vlucht richting Panama ging super. Geen turbulentie, aardige stewardessen en een goede verzorging aan boord.
Om 16.45 uur (toen was het in Nederland inmiddels 22.45 uur) arriveerden we na een vlucht van bijna 11 uur in Panama. We hoefden niet op onze koffers te wachten , we hoefden ook niet door de douane zodat we na tien minuten wandelen al bij de vertrekhal waren voor de vlucht naar Colombia. We waren dus ruimschoots op tijd voor de vlucht van 18.50 uur.
Deze vlucht ging precies volgens schema zodat we na 55 minuten vliegen om 19.45 uur (Nederlandse tijd 1.45 uur) in Medellín landen. Toen we landden zeiden we allebei tegelijk: “zo, we zijn weer thuis”. Dat is toch wel bijzonder, bijna 10.000 kilometer vanaf je woonadres landen, en je dan thuis voelen. Eerst door de douane heen en daarna de koffers van de band halen. Misschien hebben ze rekening met onze lange trip gehouden, maar onze koffers kwamen bijna als eerste! Deze hobbel was ook genomen.
In de ontvangsthal stond onze contactpersoon Fausto ons op te wachten met een grote grijns. Na innige omhelzingen gingen we op weg naar het huis van Fausto. Hier zullen we twee nachten slapen om dan a.s. maandag weer te vliegen naar Cali. Daar zullen we dan gaan starten met het  bezoeken van de projecten. Om 21.00 uur kwamen we bij Fausto aan en werden begroet door Angela, de vrouw van Fausto. Zij had nog een heerlijke soep en tosti gemaakt. En uiteraard mocht een koud biertje niet ontbreken. Om 22.30 uur (Nederlandse tijd 4.30 uur) gingen we richting bed om te slapen. De dag was lang genoeg geweest. Zoals inmiddels bekend slaapt Nico slecht in Colombia. Diverse keren is hij wakker geweest. Uiteindelijk is hij er om 5.30 uur maar uitgegaan om o.a. dit verslag te tikken. Bram had een betere nachtrust gehad en zag er een stuk beter uit.

Vandaag zullen we een echte rustdag houden om bij te komen van de reis, zodat we vanaf maandag kunnen knallen. Heel veel groeten vanuit Colombia!

Bram en Nico
wp_20161119_026img-20161119-wa0002

 

Laat een reactie achter