Dag 7, Een ontspannen dag met nieuwe indrukken

WP_20150724_012Beste allemaal,

Deze zevende dag hebben we gebruikt om bij te komen van de lichamelijk en geestelijk best wel vermoeiende reis naar Cali.
Met Federico, de neef van Fausto en onze tolk, zijn we een tour door Medellín gaan maken. Diverse plekken zijn bezocht. Het is altijd weer mooi om de cultuur en de geschiedenis van een land te ontdekken. We zijn er inmiddels achter dat Colombia een rijke geschiedenis heeft.

In Medellín verplaats je jezelf met een taxi. Dit is de meest effectieve, veiligste en snelste manier van verplaatsen. Zeker in het drukke verkeer. Tijdens de rit hadden we nog even een gesprek met de chauffeur. Uit interesse vroegen we hem hoe lang hij per dag moet werken. Dit is van 5 uur ’s-Morgens tot 8 uur ’s-Avonds. Dit is voor ons dus geen normale werkdag. Voor mij (Nico) niet in ieder geval……..
Na onze vraag wat hij verdient schrokken we toch wel!! Tijdens een dag haalt hij ongeveer 200.000 pesos op. Dit is ongeveer € 70. Van deze 200.000 pesos moet hij 77.000 pesos (ongeveer € 25) afdragen aan de eigenaar van de taxi. Gedurende de dag moet hij uiteraard ook tanken. Dit moet ook uit eigen zak worden betaald. Dan moet hij aan het eind van de dag de auto afgetankt en schoon opleveren. Hij houdt dan ongeveer 50.000 pesos over. Dit is dus omgerekend slechts ongeveer € 17. Als je dit hoort dan wordt je toch weer even stil……..
De contrasten zijn ook in dit deel van de wereld erg groot tussen rijk, wat minder rijk, arm en erg arm….

Ook deze dag was weer de moeite waard.
Morgen, zaterdag 25 juli, zal ook bestuurslid Bram van Os zich bij het gezelschap voegen. Na een lange en ongetwijfeld vermoeiende reis zal hij om 20.00 uur plaatselijke tijd landen. We kijken er allemaal erg naar uit om hem te ontmoeten. Wees welkom Bram in het mooie Colombia!!!

Heel veel groeten van ons vanuit Colombia!

WP_20150724_001

Laat een reactie achter