Dag 4, Een mooi bezoek aan Fundacion Solidaridad

WP_20150721_021 (2)Beste allemaal,

Woensdag 21 juli zijn we naar Fundacion Solidaridad gegaan. We zouden rond 10 uur worden opgehaald door Fausto en Federico. Zoals gewoonlijk waren ze weer ruimschoots op tijd. Je gaat er als Nederlander al rekening mee houden dat je een kwartier eerder klaar moet zijn met ontbijten 🙂.
We zijn met de taxi naar het centrum van Medellín gereden. Vanaf het centrum zijn we met de bus van het openbaar vervoer de berg opgereden richting Fundacion Solidaridad. De bustocht is een hele belevenis. De afmetingen tussen de stoelen zijn berekend op de kleine Colombianen en niet op Europese afmetingen. Gelukkig hadden we goede plekken, zodat de rit qua zit goed verliep. Verder gaat de rit door erg smalle straatjes. Dit levert regelmatig hectische situaties op. Maar uiteindelijk arriveerden we bij Fundacion Solidaridad.
Een buurthuis waar wij bij betrokken zijn geraakt in 2009. Dit buurthuis is gebouwd door een andere stichting. Doordat bij deze stichting minder geld binnenkwam zijn wij benaderd om de afbouw van de tweede verdieping te doen. Dit is de laatste jaren gebeurd en het is nu een schitterend gebouw geworden. De vloer van de tweede verdieping is geheel betegeld en de wanden zijn geschilderd. Verder is er een toiletgroep aangelegd. In dit gebouw vinden door de week veel buurtactiviteiten plaats. Vaak is dit de enige afleiding die de buurtbewoners hebben. Ook ontvangen in dit buurthuis ongeveer 100 kinderen, 10 jongeren en 40 oudere mensen per dag tussen de middag een maaltijd. Deze maaltijd kost slechts 200 pesos per persoon. Omgerekend is dit ongeveer € 0,70. De mensen die komen eten zijn op basis van onderzoek geselecteerd. De allerarmsten vanuit de wijk krijgen een maaltijd. Doordat er niet voldoende geld is moet deze selectie helaas worden gemaakt. Het zou mooi zijn als er meer geld komt zodat er meer mensen geholpen kunnen worden.
In dit buurthuis worden ook jonge kinderen opgevangen. Deze kinderen krijgen educatieve lessen.
Daarnaast vinden er bijeenkomsten plaats voor jongeren. Ook deze jongeren ontvangen uitleg
over o.a. sociale vaardigheden.
De inkomsten vanuit het naaiatelier leveren ook inkomsten op die weer ten goede komen aan dit buurthuis.
In het buurthuis worden door mensen op vrijwillige basis computerles gegeven . Mede met behulp van onze stichting zijn deze computers en de computer om een goede WIFI verbinding te hebben aangeschaft. Via deze lessen krijgen de mensen meer kennis waardoor er voor hen een kansrijkere toekomst ontstaat.
Na afscheid genomen te hebben van de directrice zijn we weer terug gegaan naar ons appartement.
We moeten ons gaan voorbereiden op ons bezoek aan Cali. Hier zullen we de kinderopvang en de school gaan bezoeken. Door de wijk waarin de school staat is het altijd weer een indrukwekkend en emotioneel bezoek.

Heel veel groeten van ons vanuit Colombia!

WP_20150721_028 (2)WP_20150721_014 (2)WP_20150721_005 (2)

Laat een reactie achter