Succesvol project “ElisaBEDJES”

Els Yska actie ElisabedjesHet afgelopen werkbezoek zijn Els Yska (de moeder van Bram) en Yoeri Hoek (de zoon van Nico) mee geweest naar Colombia. Ze wilden het werk van de stichting graag met eigen ogen bekijken. We moeten zeggen dat dit als een succes gezien mag worden. Dat je nu werkelijk kan delen wat jezelf elke keer meemaakt als je daar bent is een verrijking! Yoeri heeft om de reis te bekostigen zich vorig jaar een slag in de rondte gewerkt, maar als we zijn gezicht zagen tijdens de rondreis, niet voor niks! Ook Els heeft het nut van de stichting met eigen ogen mogen aanschouwen en ook zij was onder de indruk van de ellende en het mooie werk wat we als stichting mogen doen.

Met name het project Vida y Libertad heeft Els aangegrepen. Dit opvanghuis voor wees- en straatkinderen greep haar meteen. Zelfs zodanig dat ze dit jaar een periode wil meewerken in dit tehuis als vrijwilliger. Ook heeft ze al een initiatief opgezet om geld bij elkaar te krijgen voor de nieuwe matrassen en beddengoed welke het tehuis nodig heeft. Dit initiatief heeft de naam ElisaBEDJES en is een daverend succes.

Els heeft de afgelopen maanden vrienden, bekenden en mensen van de schilderclub gevraagd om een gift te geven voor haar project. Bijzonder mooi was het dat er veel mensen positief reageerden en een bedrag overmaakten voor een “ElisaBEDJE”.
Het afgelopen Paasweekend was een expositie van iconen die in het afgelopen jaar door cursisten geschilderd zijn. De bezoekers die de iconen komen bekijken krijgen normaal altijd een kopje koffie of thee.
Deze keer werd gevraagd of men de koffie wilde betalen d.m.v. een gift  voor de “ElisaBEDJES”.

Er was gehoopt op drie bedjes, zo’n € 120, maar het werd € 251,90 , dus veel meer dan gedacht!!!

In totaal is er de afgelopen maanden ruim € 1.300 opgehaald voor dit project!!! Het project “ElisaBEDJES” is dus geslaagd en er is voldoende geld opgehaald voor 30 matrassen en beddengoed dankzij al die goede gevers die medesponsor wilden zijn.
Binnen 5 maanden heeft ze het benodigde bedrag al bij elkaar, hoe bijzonder is dat.

Op de bijgaande foto wordt het geld wat het afgelopen Paasweekend is opgehaald aan Els Yska overhandigd.

Als bestuur willen wij Els heel hartelijk bedanken voor het starten van dit project!!

Laat een reactie achter