Eerste vrijwilligers namens Stichting Kinderen in Colombia naar Colombia

foto 5Zonder vrijwilligers kan een stichting niets bereiken. We zijn dan ook blij met iedereen die ons helpt om de projecten te realiseren. Elisabeth Schreuder, uit Tollebeek, heeft ook besloten om te helpen in Colombia. Wij vroegen Els naar haar verhaal.

“In 2005 ben ik met de stichting in aanraking gekomen door mijn zoon, Bram van Os, bestuurslid van de stichting Kinderen in Colombia. Met veel interesse volgde ik de ontwikkelingen. Vorig jaar besloot ik mee te gaan met een werkbezoek. Tijdens dit werkbezoek heb ik met eigen ogen mogen zien wat de stichting allemaal realiseert. Met een beperkt budget wordt er gezorgd voor onderwijs en onderdak voor kansarme kinderen.
De projecten worden in samenwerking met lokale mensen gedaan en dat maakt het uniek! Het besef dat je als mens daar het verschil kan maken, zorgde ervoor dat ik mee wilde helpen.

Van 4 tot 29 november ga ik, samen met Arlette, helpen bij het opzetten van een micro-krediet project. We gaan in gesprek met de arme bevolking in de omgeving van het project Solidaridad, in de stad Medellin. Daar gaan we een aantal alleenstaande moeders helpen om hun eigen naaiatelier te beginnen. Zij gaan de uniformen maken voor scholen welke gesteund worden door de stichting. Hierdoor wordt er een inkomen gecreëerd voor de moeders en hoeven wij de uniformen niet meer bij een fabriek te kopen. Door het microkrediet project helpen we alleenstaande moeders met het opbouwen van hun eigen toekomst en die van hun kinderen.

De hulp is hard nodig in Colombia. Het is een land van uitersten. Er wonen veel rijke, maar nog veel meer arme mensen. De kloof tussen beiden is groot en het vertrouwen klein. De regering probeert dit probleem op te lossen, maar de FARC en guerrilla’s maken het er niet gemakkelijker op. Veel kinderen worden de dupe van deze situatie. Door te zorgen voor goede educatie en voorlichting over geweld, seks en drugs kunnen zij zelf later het verschil maken. Ik vind het een voorrecht om te helpen bij de realisatie hiervan.”

 

1 Reactie
  1. Heel veel succes Elisabeth en Arlette!! Respect voor jullie werk!!

Laat een reactie achter