Eerste berichten van onze vrijwilligers in Colombia!

IMG_1225Donderdag 6 november:

Vandaag is onze eerste “projectdag” en zijn we met Federico bij het project Vida y Libertad geweest. Het was bijzonder om het contact met de kinderen en de “zorgmoeders”  weer te beleven, om ze allemaal gezond en wel weer terug te zien. In een jaar zijn de kinderen aardig gegroeid, sommige ineens bijna volwassen! Verschillende kinderen, ook van de kleintjes, herinnerden zich nog ons bezoek van vorig jaar. We hebben gezellig met ze zitten kletsen en hopen volgende week een nachtje bij ze te gaan logeren, we gaan dan twee dagen helemaal met ze meewonen en meeleven. Hoe mooi kan het zijn!

Het project ElisaBEDJES is geslaagd en we hebben de bedjes met eigen ogen gezien. Het geheel ziet er mooi, kleurig en fleurig uit. We zijn heel blij en dankbaar met het mooie resultaat! Er zijn ook nieuwe frames gekomen waar de matrassen mooi inpassen, zodat er meer ruimte in de slaapkamers is ontstaan.

Vrijdag 7 november:

We hebben afgesproken in buurthuis Solidaridad in Medellin. We hebben vroeg afgesproken, zodat we ruim de tijd hebben om met Myriam te spreken over het te realiseren plan voor een naaiatelier. Hoe kunnen we helpen om het project de gewenste vorm te geven, wat is haalbaar en vooral, waar is behoefte aan?

Myriam is de drijvende kracht achter het buurthuis, een vrouw met een duidelijke visie en veel liefde voor de mensen in de buurt. Aanstaande dinsdag gaan we weer naar het buurthuis voor verder onderzoek en overleg, voor gesprekken en kennismaking met de vrouwen en meisjes die mee willen en kunnen doen aan dit voor ons én voor hen, bijzondere project.

Groetjes Arlette en Elisabeth

IMG_1048IMG_1011 IMG_1010

Laat een reactie achter