Nieuwe overkapping voor schoolplein bij Escuela Olaya Herrera in Amalga

Tijdens ons werkbezoek hebben wij op 19 mei 2022 dit schooltje bezocht. Het schooltje is gelegen tegen een van de berghellingen rondom Medellín.

Tijdens ons bezoek hebben we diverse hulp direct toegezegd. Er was ook nog de wens om boven het schoolplein een overkapping te maken. De vorige overkapping was kapot gegaan doordat er vanaf de berg waar de school aan gelegen is een modderstroom naar beneden was gekomen. Die heeft het hele dak gesloopt. Door de overheid is er een betonnen muur geplaatst waardoor een eventuele modderstroom of puin wordt tegengehouden.

Fausto heeft gekeken naar de nog aanwezige constructie van het dak. Deze kon grotendeels worden gebruikt voor een eventueel nieuw te plaatsen dak. In de afgelopen periode heeft onze contactpersoon Fausto verschillende offertes aangevraagd v.w.b. de kosten van een nieuwe overkapping. Nadat de offertes zijn vergeleken hebben wij groen licht gegeven om de overkapping te plaatsen.

We werden d.m.v. foto’s op de hoogte gehouden over de vorderingen. Afgelopen zaterdag 8 oktober kregen wij via Fausto de laatste foto’s. Op de muren van het schoolplein waren mooie graffiti schilderingen gemaakt wat het schoolplein een fleurige uitstraling geeft.

Wij zijn blij en trots dat wij weer een mooie bijdrage hebben kunnen leveren!!

Laat een reactie achter