Het werkbezoek staat weer voor de deur!!

20150805_151132Het is weer zover! Ons werkbezoek staat weer voor de deur.
De reis is geboekt en door onze contactpersonen Fausto Maya Gutiérrez en Federico Ocampo Maya is alles weer perfect voorbereid. Namens het bestuur hopen wij, Bram van Os en Nico Hoek, op zaterdag 19 november te vertrekken naar Colombia.

Vluchtschema
Zaterdagmorgen 19 november zullen wij om 11.30 uur vertrekken vanaf Schiphol. Via een tussenstop in Panama zullen wij dan om 20.00 uur plaatselijke tijd in Medellín arriveren. Door het tijdsverschil van 6 uur hebben wij er dan 14,5 uur reizen op zitten. Op woensdag 30 november om 13.00 uur vliegen wij weer terug naar Nederland. Op donderdag 1 december 11.00 uur hopen wij weer veilig te landen in Amsterdam.

Programma werkbezoek
Fausto heeft inmiddels in overleg met ons het programma vastgesteld.

Maandag 21 november zullen we naar Cali vliegen om daar de projecten te bekijken. Het bijzondere van deze trip is dat we sinds vorig jaar contact hebben met Stichting Wings of Support. Dit is een stichting van (ex-)personeel van KLM. Deze stichting ondersteunt wereldwijd projecten. Ook één van de projecten van onze Stichting wordt ondersteund. Samen met Marlies van Waveren, projectcoördinator bij stichting Wings of Support, zullen we de voortgang van de projecten bekijken.

Op dinsdag 22 november zullen we een mogelijk nieuw project gaan bekijken. Federico heeft over dit mogelijk nieuwe project informatie verzameld.

Op woensdag 23 november vliegen we terug naar Medellín, op de terugweg naar ons appartement zullen we een aantal van onze projecten bekijken.

Donderdag 24 november zullen wij in de omgeving van Medellín o.a. de school San Nicolas bezoeken. Dit is altijd een indrukwekkend gebeuren. Inmiddels is het dak geplaatst op de derde verdieping!! Sinds de start van de bouw in 2011 is er een indrukwekkend schoolgebouw neergezet waar ruim 900 kinderen les krijgen. ‘s-Avonds zullen we een avond hebben met mogelijke vrijwilligers voor onze stichting. Na de bijeenkomst van vorig jaar is dit dus het vervolg. Wat is er mooier dan dat Colombianen zich gaan inzetten voor hun arme landgenoten.

Vrijdag 25 november zullen we het mogelijk nieuwe project New Jeruzalem gaan bezoeken. Fausto heeft informatie verzameld over dit project. We zijn benieuwd wat dit gaat worden. ’s-Middags zullen we een bezoek brengen aan de projecten van Ed Veldhuisen. Ed Veldhuisen doet sinds 2006 geweldig werk in Colombia. Vanaf dat jaar woont hij in Colombia en heeft hij de Stichting Straatkinderen Medellín.

Op zaterdag 26 november en zondag 27 november staat er nog niets op de planning. Maar dit kan zomaar veranderen.

Maandag 28 november zullen we een bezoek brengen aan twee anjerkwekerijen in Bogota. We zijn met de eigenaren in contact gekomen via een Nederlands bedrijf. De eigenaren van deze kwekerijen hebben we onlangs ook in Nederland ontmoet. We zijn door hen uitgenodigd om hun kwekerijen te komen bekijken. Doel van het bezoek is o.a. om te kijken of we een platform kunnen creëren tussen enerzijds stichtingen uit Nederland die in Colombia hulp bieden, en anderzijds Nederlandse en Colombiaanse bedrijven die in Colombia zaken doen. Via dit platform kunnen deze bedrijven dan eventueel hun maatschappelijke verantwoordelijkheid tot uiting brengen via bijvoorbeeld donaties.

Dinsdag 29 november zal in het teken staan van de evaluatie van de afgelopen week. Verder zullen we de koffers moeten pakken voor de terugreis.

Woensdag 30 november zullen we om 13.00 uur weer terugvliegen via Panama naar Nederland. Wij ervaren het als bestuur als een voorrecht om met eigen ogen de vorderingen van de projecten weer te kunnen zien. Via de website en Facebook kunnen jullie dagelijks een verslag lezen van ons werkbezoek in Colombia. Op die manier blijven jullie goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de stichting.

Nieuwe donateurs
Om nog meer kinderen aan een kansrijkere toekomst te helpen hebben wij uiteraard geld nodig. Het zou geweldig zijn als u een donatie doet op de bankrekening van onze stichting. Daarnaast vragen wij om te overwegen om structureel donateur te worden. Met structurele donateurs is er een continue stroom van inkomsten waardoor we na de bouw van de school ook weer nieuwe projecten kunnen opstarten. Op de website kunt u onder het kopje “donateurs” de machtiging invullen.

Laat een reactie achter