Dag 2, Bijkomen na de reis en opladen voor de start van ons werkbezoek

wp_20161120_008Beste allemaal,

Zondag 20 november stond in het teken van bijkomen van de reis. Zoals gisteren vermeldt waren we lekker op tijd wakker. Dan heb je in ieder geval wat aan je dag zullen we maar zeggen :-).

Na het ontbijt hebben we nog even contact gezocht met het thuisfront via de moderne media. Dat doet altijd goed is onze ervaring.

Om 10.00 uur zijn we vertrokken voor een culturele trip langs diverse plekken. Het eerst hebben we een marktje bezocht waar groente en fruit werd verkocht. Angela, de vrouw van Fausto, koopt hier altijd haar groeten en fruit. Verser kopen kan niet, want de groente en fruit komt rechtstreeks van het land.

Na het bezoek aan de markt zijn we naar een plaatsje gegaan die bekend staat om het aardewerk. Dit was terug te zien in de vele winkels met diverse soorten aardewerk en aan de gevels van sommige huizen waarin aardewerk is verwerkt. Zoals veel authentieke plaatsen, speelt de drukte zich af in het centrum. In dit centrum was ook een markt met kraampjes die allerlei waar aan de man/vrouw probeerden te brengen. Vanwege een bepaald cultuurfestival was er ook een optreden van een soort harmonie orkest van alleen maar tieners. Heel erg gaaf om iets van de warme Colombiaanse cultuur te ervaren.

Na een ritje door wat kleinere dorpen kwamen we aan bij het volgende dorp waar ook een heel erg leuk en authentiek centrum was. En ook hier weer een markt en orkest van tieners. Door het mooie weer gaf het een geweldig leuke sfeer.

Op te terugweg naar het huis van Fausto hebben we de lunch gebruikt. Dat de Colombianen dol zijn op goed vlees is goed te merken. Op de hele menukaart stonden heerlijke gerechten zodat het moeilijk kiezen was. Maar uiteindelijk lag er toch een heerlijk stuk vlees op het bord :-).

Na de lunch zijn we richting huis gereden en hebben we lekker een boek gelezen. Met Fausto hebben we een kort overleg gehad over de komende drie dagen die we in Cali zullen verblijven. Vandaag (maandag) vliegen we om 9.45 uur naar Cali. Om 10.45 zullen we dan landen. We zullen dan Marlies van Waveren en één van haar collega’s ophalen. Marlies is stewardess van KLM en zij is project coördinator van Stichting Wings of Support. Dit is de stichting van (ex-)personeel van KLM die wereldwijd projecten ondersteunen. Sinds vorig jaar ondersteunt deze stichting ook één van de projecten van onze stichting in Cali. We zullen vandaag samen de drie projecten gaan bezoeken die dit jaar financieel zijn ondersteund. Morgen, dinsdag 22 november zullen we mogelijk nieuwe projecten gaan bekijken. Deze projecten zijn door Fausto en Federico uitgezocht en zij hebben informatie ingewonnen over deze projecten. We kijken erg uit naar alle ontmoetingen van maandag en dinsdag en zijn erg benieuwd wat ons te wachten staat.

Woensdag 23 november zullen we in de loop van de dag terugvliegen naar Medellín. Vanwege het waarschijnlijk beperkte wifi-bereik kan het zijn dat er pas woensdagavond of donderdagmorgen weer een verslag is te lezen.

Wederom een warme en welgemeende groet vanuit Colombia.

Bram en Nico

 

Laat een reactie achter