Dag 3, Ontspannen in de omgeving van Medellín

WP_20150720_029 (2)Beste allemaal,

De derde dag, dinsdag 20 juli hebben we een culturele dag gehad. We zijn met een busje richting Kabel-metro gebracht. Voordat we de Kabel-metro ingingen hebben we eerst één van de bibliotheken van Medellín bezocht. Op de foto hieronder is het verloop van de bouw van de bibliotheek te zien. Deze bibliotheek ligt in de wijk Santo Domingo en is een geschenk geweest van de Spaanse overheid. De mensen uit deze wijk mogen gratis gebruik maken van de bibliotheek. Verder kan er ook gratis gebruikt gemaakt worden van de computers en wordt er computerles gegeven. Alles wordt gedaan met als doel om de ontwikkeling van deze wijk te bevorderen.
Hierna zijn we met de zgn. Kabel-metro naar Parque Arvi gegaan. Deze Kabel-metro is een project van de overheid. Zoals wellicht bekend ligt Medellín in een dal. Tegen de berghellingen aan liggen diverse (krotten-) wijken. Het is een geweldig indrukwekkende ervaring om zoveel armoedige krotten te zien. Dan word je erg geconfronteerd met de tegenstellingen op deze wereld. De mensen die hier wonen konden voorheen niet zo gemakkelijk via de weg in Medellín komen. Daar is door het aanleggen van de Kabel-Metro tegen de berghelling aan verandering in gekomen. Daarnaast zijn in de omgeving van de stations waar de mensen uitstappen diverse activiteiten ontstaan en zijn er ook kleine winkeltjes gekomen. Hierdoor hebben deze mensen dus een bescheiden inkomen. Verder zijn de buurten veiliger geworden waardoor er weer meer toeristen komen die ook geld uitgeven. Hierdoor is de levensstandaard van deze mensen ook verbeterd. Een mooie ontwikkeling dus!!!
Aan het eindpunt van de Kabel-metro is een door de overheid beschermd natuurgebied, Parque Arvi genaamd. Hier was een markt waar allerlei producten worden verkocht die uit dit gebied komen. Verder wordt hier veel gedaan om de ongerepte natuur zijn gang te laten gaan. Het is een geweldig gebied om doorheen te wandelen of te rijden. Door de rust die daar heerst, is het ook een groot contrast met de drukte in de binnenstad van Medellín. Na het bezoek aan dit natuurgebied zijn we naar Santa Helena gereden. Een authentiek dorpje met veel historie en cultuur. Hier hebben we ook de lunch genuttigd. Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar ons appartement.
Het was weer een leerzame en mooie dag.

Heel veel groeten van ons vanuit Colombia

WP_20150720_036 (2)  WP_20150720_021 (2)

 

Laat een reactie achter