Dag 22, De terugreis

IMG-20150807-WA0018Beste allemaal,
Vrijdag 7 augustus was onze dag van vertrek. Doordat we pas om 17.00 uur moesten vliegen hadden we lekker de tijd om de koffers in te pakken. Vanwege het feit dat er vanaf 13.00 uur diverse optochten en demonstraties in Medellín waren moesten we al om 12.00 uur richting het vliegveld. Fausto zou niet mee gaan naar het vliegveld. Federico wel. Daardoor was Fausto naar ons appartement gekomen om afscheid te nemen. Dit is altijd een emotioneel moment. Mensen weer loslaten waar je een band mee hebt gekregen is niet makkelijk. Na de nodige omhelzingen en wat vochtige ogen zijn we vertrokken naar het vliegveld. Om niet al te lang op het vliegveld te moeten bivakkeren zijn we lekker in een restaurant bij het vliegveld gaan eten. Hierdoor hadden we uitgebreid de gelegenheid om met elkaar en met Federico de afgelopen weken te evalueren. Na de lunch zijn we naar het vliegveld gegaan om in te checken. Federico hielp hierbij zodat e.e.a. lekker vlotjes ging. Na ook nu weer een toch wel emotioneel afscheid zijn we richting vertrekhal gegaan. Om 17.00 uur vertrokken we vanuit het schitterende land Colombia richting ons kikkerlandje Nederland. Via een tussenlanding en Cali en Madrid landden we zaterdag 8 augustus om 18.15 uur op Schiphol. Alles perfect volgens schema. Nadat we de koffers ook in onze handen hadden, hebben we afscheid van elkaar genomen. Een ieder ging samen met familie en vrienden op weg naar zijn of haar huis.

We kijken weer terug op een nuttige en mooie reis naar het ontzettende mooie land Colombia met haar hartelijke inwoners. We hebben de voortgang bij onze lopende projecten kunnen zien. Verder hebben we contacten gelegd voor mogelijk nieuwe projecten. De komende maanden zal Fausto hierover meer informatie gaan verzamelen zodat we een weloverwogen en verantwoorde beslissing kunnen nemen.
Een hoogtepunt van dit werkbezoek waren het bezoek aan de school San Nicolas. Wat ongelooflijk mooi is deze school geworden. Van een houten gebouw in 2009 naar een stenen gebouw van (nu nog) twee verdiepingen. Met de bouw van de derde verdieping is reeds begonnen. Een mooie ontwikkeling is dat de overheid inmiddels ook deze school ondersteunt omdat buurt rondom de school zich positief ontwikkelt.
Een ander hoogtepunt was het bezoek aan de school in Bahia Solano. De komende tijd wordt bekeken wat de afbouw van deze school gaat kosten. Indien de kosten redelijk zijn dan zullen we deze afbouw in samenwerking doen met de eigenaar van de lodge waarin wij ons verblijf hadden. Hoe mooi zou dit zijn!!
Toch wel de meeste indruk heeft het bezoek op donderdag 6 augustus aan een mogelijk nieuw project gemaakt. De “school” in een krottenwijk op een berghelling. Het was een houten gebouw met een golfplaten dak. Van dit bezoek was iedereen erg onder de indruk. Ook hiervoor geldt dat de komende tijd gekeken gaat worden wat de kosten zijn voor de bouw van een stenen school.

Een ongelooflijk mooie en warme ontmoeting was de dag in Cali met Marlies van Waveren. Marlies is stewardess bij KLM en projectcoördinator bij stichting Wings of Support. We hadden allemaal een heel erg goed gevoel van het bezoek aan de projecten en de kennismaking met elkaar. De intentie is uitgesproken om elkaar te ondersteunen in de toekomst. Dit is voor ons natuurlijk een hele mooie ontwikkeling.

De laatste avond (donderdag) was ook een avond van wellicht een nieuwe ontwikkeling. We hebben een bijeenkomst gehad met diverse mensen uit Colombia. Deze mensen komen uit het netwerk van onze contactpersoon Federico en zijn vriendin Diana. Zij hebben mensen verteld over het werk van onze stichting. Zij willen daar graag meer over horen en wellicht wat vrijwilligerswerk voor onze stichting doen. Dit is één van onze doelen, dat de Colombianen zich gaan inzetten voor hun landgenoten. N.a.v. deze bijeenkomst zal er een vervolgbijeenkomst worden ingepland. Wij wachten dit hoopvol af.

Er is nog zoveel werk te doen in Colombia. De komende maanden zal duidelijk worden of wij alle hulpaanvragen kunnen honoreren. Het gaat daarbij uiteraard om euro’s (pesos). Helaas kunnen wij iedere euro maar één keer uitgeven. We zouden zo graag anders willen!!

Het zou daarom mooi zijn als we meer nieuwe donateurs krijgen die onze stichting structureel willen ondersteunen. Er hebben zich de afgelopen week al weer nieuwe donateurs aangemeld!!! Mede door uw ondersteuning kunnen we dit geweldige werk blijven doen. Daar willen wij u hartelijk voor danken. Verder willen wij iedereen hartelijk bedanken voor het meeleven tijdens ons werkbezoek op welke manier dan ook. Een korte reactie geeft al een geweldig goed gevoel. Dit heeft ons erg goed gedaan.

We hopen dat iedereen een goede indruk heeft gekregen van ons werkbezoek hier in Colombia.

Heel veel groeten van ons vanuit Nederland!

Bram en Nico

Laat een reactie achter