Dag 2, Dag van ontspanning

Vergadering met FaustoBeste allemaal,

De tweede dag, dinsdag 19 november stond in het teken van bijkomen van de toch wel pittige reis. Dit bleek ook wel bij het ontbijt. De enige die zich redelijk fit voelde was Yoeri. Maar ja, dat zal dan wel met de leeftijd te maken hebben. Van enige vorm van een jetlag is geen sprake bij hem. Hij is gewend op wat ongebruikelijke tijdstippen op te staan en naar bed te gaan. Els, Bram en Nico hadden de maan boven Medellín regelmatig zien schijnen die nacht. Oftewel, de nachtrust was een paar keer flink onderbroken ondanks de vermoeidheid. ’s-Ochtends leek het wel of er watten in het hoofd zaten. Bram had zijn slapeloze tijd nuttig besteedt door te gaan sporten in de fitnessruimte van het hotel. De crosstrainer is dus op het vroege tijdstip van 7.00 uur al aardig overbelast geraakt.
Om half tien zijn we gaan ontbijten. Om kwart voor elf kwamen Federico en Fausto voor de eerste officiële vergadering van de week. Fausto had per project een verantwoording van de ontvangen en uitgegeven gelden. Bij de uitgegeven gelden zaten kopie-facturen zodat alles op de juiste manier verantwoordt wordt. Verder had hij al een begroting van de te verwachte uitgaven per project opgesteld voor 2014. Deze uitgaven worden tijdens de bezoeken aan de projecten toegelicht door Fausto. Hierdoor hebben wij een goed beeld bij de te verwachten uitgaven en kunnen we de juiste beslissingen nemen.
Na deze vergadering zijn we naar de metro in het centrum van Medellín gewandeld. Via deze metro kwamen we bij de zgn. Kabel-metro. Deze Kabel-metro is een project van de overheid. Zoals wellicht bekend ligt Medellín in een dal. Tegen de berghellingen aan liggen diverse (krotten-) wijken. Het is een geweldig indrukwekkende ervaring om zoveel armoedige krotten te zien. Dan word je erg geconfronteerd met de tegenstellingen op deze wereld. De mensen die hier wonen konden voorheen niet zo gemakkelijk via de weg in Medellín komen. Daar is door het aanleggen van de Kabel-Metro tegen de berghelling aan verandering in gekomen. Daarnaast zijn in de omgeving van de stations waar de mensen uitstappen diverse activiteiten ontstaan en zijn er ook kleine winkeltjes gekomen. Hierdoor hebben deze mensen dus een bescheiden inkomen. Verder zijn de buurten veiliger geworden waardoor er weer meer toeristen komen die ook geld uitgeven. Hierdoor is de levensstandaard van deze mensen ook verbeterd. Een mooie ontwikkeling dus!!!
Aan het eindpunt van de Kabel-metro is een door de overheid beschermd natuurgebied. Hier wordt veel gedaan om de ongerepte natuur zijn gang te laten gaan. Het is een geweldig gebied om doorheen te wandelen of te rijden. Door de rust die daar heerst, is het ook een geweldig contrast met de drukte in de binnenstad van Medellín. Na in dit gebied een lunch te hebben genuttigd zijn we naar het centrum van Medellín teruggegaan. Een hele leuke bijkomstigheid was dat vandaag de voetbalwedstrijd Nederland-Colombia werd gespeeld. Op iedere hoek van de straat stonden mensen naar deze wedstrijd te kijken. Uiteraard hebben wij ook wat minuten meegekeken en ontstond er een gezonde rivaliteit tussen Fausto en Federico aan de ene kant en wij aan de andere kant. Gelukkig eindigde de wedstrijd onbeslist zodat dit geen gevolgen had voor het verdere verloop van de week J.In Medellín hebben we de benodigde souvenirs ingeslagen, nog een aantal spullen gekocht voor het bezoek aan het Amazonegebied en ook direct afspraken gemaakt voor de woensdag. Dan zullen de eerste projecten worden bezocht. Ook een bezoek aan de in aanbouw zijnde school San Nicolas staat op het programma. Hier kijken wij allemaal erg naar uit!!!
Na terugkomst in het hotel zijn we eerst lekker gaan douchen. Nadat wij het eerste dag verslag op de website hadden geplaatst zijn we nog ergens een hapje gaan eten.
Ook op deze dag kijken we weer met een goed gevoel terug. Er zijn naar onze mening weer mooie stappen gemaakt.

Heel veel groeten vanuit Colombia!

Bram en Nico

3 Reacties
  1. Wat een gave tassen!!!

  2. Lina en Valentina zijn naar de wedstrijd geweest, het was van te voren één groot feest met dansende Colombianen. In de Arena was het ook duidelijk te horen… één dochter voor Colombia, de ander voor Nederland, heftig wedstrijdje op het veld en op de bank!
    Succes allemaal hè.

  3. mooi dat jullie ons zo op de hoogte houden van alles,

    ga zo door onder Gods zegen,

    allemaal de hartelijke groeten(ook van Oma v.Duijn)

Laat een reactie achter