Dag 11, De dag van de evaluatie en ontspanning

Santa FeBeste allemaal,

Vandaag stond het bezoek aan Santa Fe op het programma, een kleurrijk stadje met een mooi historie. Doordat deze stad door voornamelijk Spanjaarden en Portugezen is gebouwd, is dit terug te zien in o.a. de bouw van de huizen. Na het bezoek aan Cali met de binnenlandse vlucht waren we aardig moe. Het kwam dus goed uit dat wij pas om 9.00 uur door Fausto en Federico, onze toppers waar we niet zonder kunnen, werden opgehaald voor ons bezoek aan Santa Fe. Na 1,5 uur rijden kwamen we bij Santa Fe aan. Inmiddels was de temperatuur opgelopen naar 35 graden. Lekker weertje dus en goed voor de zweetkliertjes. Hier hebben we eerst een markante brug over de Cauca rivier bezocht. Het bijzondere aan deze brug is dat de brug al honderd jaar bestaat. In de beginjaren was deze brug de derde grote brug ter wereld. De brug is ook erg smal waardoor er maar één rijbaan is. Er moet dus goed worden opgelet of er al een auto op de brug rijdt.
Na het bezoek aan de brug zijn we naar het stadje Santa Fe gereden. De temperatuur was inmiddels 40 graden. Tijd voor een koele versnapering. In het Santa Fe is iedere dag een markt waar typisch Colombiaanse producten en souvenirs worden verkocht. Gezien de lage prijzen zijn er toch nog een aantal souvenirs aangeschaft. Na 1,5 uur zijn we terug gereden richting Medellin. Onderweg zijn we ergens gaan lunchen. Na de lunch hebben we een vergadering gehad met Fausto en Federico. Per project hebben we de hulpaanvragen doorgenomen. Kritische vragen hebben we gesteld om voor onszelf een goed beeld te krijgen van de te verwachten uitgaven. Het was een vergadering in een open en zeer betrokken sfeer. Uiteindelijk hebben we voor een aantal projecten al toezeggingen kunnen doen. Bij een aantal projecten moeten er nog een aantal zaken worden uitgezocht en toegelicht worden door Fausto voordat wij daar een beslissing nemen.
Verder zal er een grondig onderzoek gaan plaatsvinden voor de (her-) bouw van de school in Peru. Alle kosten etc. moeten eerst goed op een rijtje staan voordat ook voor dit nieuwe project een beslissing wordt genomen.
Na deze vergadering zijn we teruggereden naar ons hotel. Het was tijd om de koffers te pakken en gezamenlijk dit werkbezoek te beëindigen tijdens een gezamenlijke maaltijd. Van Fausto en Federico hebben we inmiddels afscheid genomen. Omdat wij morgen al om 5.00 uur met een taxi naar het vliegveld vertrekken gaan Fausto en Federico niet mee. Dat er hechte banden zijn ontstaan in de afgelopen jaren bleek wel tijdens het afscheid. Het was weer emotioneel, wat maar weer aangeeft dat we via dit geweldige werk aan elkaar verbonden zijn. In het bijzonder deze twee Colombianen zitten voor altijd in ons hart.
We kunnen terugkijken op twaalf zeer intensieve maar zeker ook bijzondere dagen. We hebben de voortgang van de projecten kunnen bekijken, en op een bijzondere manier zijn wij in aanraking gekomen met een mogelijk nieuw project.

Dit is vanuit Colombia het laatste verslag. Vrijdagnochtend om 5.00 uur zullen wij de terugreis aanvangen. Als alles goed mag verlopen zullen wij zaterdagochtend ongeveer om 10.30 uur landen op Schiphol.

Wij voelen ons geweldig bevoorrecht om dit mooie werk te kunnen doen. Onze medereizigers van deze week, Yoeri Hoek en Els Schreuder, zijn ook erg onder de indruk gedaan van de projecten en van het werk dat Fausto en Federico doen. Geweldig om te mogen weten dat wij weer twee nieuwe ambassadeurs voor de stichting hebben.
Wij willen iedereen bedanken die op welke vorm dan ook deze afgelopen 12 dagen met ons hebben meegeleefd. Dit deed ons zeer goed.

Heel veel groeten vanuit Colombia!

Bram en Nico

2 Reacties
 1. Ha Youri, als nieuwe ambassadeur is het misschien leuk als JIJ op de Follow Me iets komt vertellen over je reis!
  Dan kom ik TOEVALLIG koffie/limo schenken.
  Lieve allemaal, wat hebben jullie weer een fantastisch werk geleverd.
  Ben super trots op jullie, mijn 6 helden!
  Dat God jullie werk mag zegenen, hier en in Colombia!
  Groetjes,Petra

 2. Jullie reisverslagen met veel belangstelling gelezen !

  Mooi werk mannen !

  Vanmorgen is er ook in de kerk gedankt voor jullie behouden thuiskomst.

  Laten we dit mooie stukje werk ook voortdurend blijven opdragen in het gebed.

Laat een reactie achter