Dag 7: De terugreis vanuit Colombia naar Nederland

Beste allemaal,

We zijn weer veilig terug in Nederland!!!

Vandaag stond onze terugkeer naar Nederland op het programma. Na een ontspannen avond zijn we op tijd gaan liggen. Om 5.30 uur liep namelijk de wekker weer af. Nadat we uitgecheckt waren bij het hotel kwam Fausto ons om 6.15 uur ophalen. De rit naar het vliegveld waren we alle drie toch wel wat stiller dan normaal. We moesten namelijk weer afscheid nemen van elkaar. En door de wederzijdse banden die zijn ontstaan valt dit niet mee. Na een klein uur kwamen we op het vliegveld aan en konden we direct inchecken. Dit ging nog niet zonder slag of stoot. Een gratis tip. Probeer als het kan niet te vliegen met American Airlines. Wat een overspannen en onpersoonlijke types werken daar zeg! We mochten niet gelijktijdig inchecken. Fausto mocht ook niet helpen als er eventueel vertaald moest worden. En we hadden ook nog een stewardess die waarschijnlijk net aan haar carriere begonnen was. Wat een gestuntel. En toen bleek ook de koffer van Nico nog overgewicht te hebben. In eerste instantie moest er 10 dollar worden betaald. Binnen 10 minuten was dit opgelopen naar 100 dollar. Dit was natuurlijk niet te accepteren. Er kon wel bagage uit de koffer in de handbagage gadaan worden. Dus alsnog op zoek naar een grotere tas voor de handbagage. Inmiddels had Bram ingecheckt en nog een keer extra gevraagd of we alle drie de vluchten naast elkaar konden zitten. Dit was geen probleem zij de stewardess………….
Toen we onze tickets controleerden bleken we alleen tijdens de eerste vlucht van Medellin naar Miami naast elkaar te zitten. Na een emotioneel afscheid van Fausto zijn we op weggegaan naar de paspoort- en de handbagagecontrole. Dit ging redelijk vlotjes.

Om 9.30 uur vertrokken we naar Miami. Door de luchtstromen deden we over deze vlucht een half uur korter dan gepland. Om 12.30 uur landden we in Miami. Daarna op weg naar de douane. Dit was op de heenweg een weg vol hindernissen. We hadden nu ons formulier om de USA in te kunnen komen goed ingevuld. Bram ging als eerste door de douane. Deze douanier was zeer geïnteresseerd in het doel van ons bezoek aan Colombia. Zo kan het dus ook!! Toen Nico bij de balie kwam vroeg de douanier:”is dat je vriend en heb jij hetzelfde mooie verhaal”? Ook Nico was snel door de douane. Toen de koffers halen en opnieuw inchecken. Inmiddels waren we 1,5 uur verder. Onze vlucht naar Londen zou om 17.30 uur vertrekken naar Londen.

Om 17.00 gingen we het het vliegtuig in. Doordat we ver uitelkaar zaten vroeg Bram aan een stewardess of het vliegtuig helemaal vol zat. Dit bleek zo te zijn, maar de stewardess vroeg waarom Bram dit vroeg. Hij gaf aan dat wij graag bij elkaar wilden zitten tijdens de vlucht. Ze ging wat proberen te regelen. Op dat moment kwam er een man aan die graag op een plek aan het gangpad wilde zitten omdat hij last had van zijn rechterarm. En omdat hij op zijn laptop wilde werken wilde hij een andere plek. Hij had 100 dollar over voor degene die wilde ruilen…..
De stewardess vroeg waar hij zat. En wat bleek……hij zat naast Nico. Geweldig toch!!! Bram wilde die 100 dollar niet aannemen. Maar na vier weigerpogingen heeft hij de 100 dollar maar aangepakt. Dit geld kan voor het werk van de stichting mooi worden gebruikt.
Inmiddels hadden we vernomen dat deze vlucht maar 7,5 uur zou duren in plaats van de geplande 9 uur. Ook hier hadden we met gunstige luchtstromen te maken. We kwamen om 7.00 uur aan in Londen. Ook hier weer een paspoort en bagagecontrole, maar hier werden we door de controleurs op een normale manier te wordt gestaan.

Om 9.30 uur (Nederlandse tijd) vertrokken we voor onze laatst vlucht naar Amsterdam. Om 10.30 uur landden we veilig op Schiphol. We waren allebei blij om weer veilig in Nederland aan te komen.

Na de koffer te hebben opgehaald werden we verwelkomd door onze kanjers Karin en Petra. Dit was een geweldig gevoel om elkaar weer te zien en elkaar in de armen te nemen.
Na afscheid te hebben genomen zijn we allebei naar ons eigen huis gegaan om de rest van de familie te ontmoeten.

We kijken terug op een geweldige reis naar het mooie land Colombia met haar hartelijke inwoners. We hebben onze lopende projecten kunnen bezoeken en de verbeteringen kunnen bekijken en vastleggen. Maar er is nog genoeg te doen!! Binnenkort wordt gestart met de bouw van de nieuwe school San Nicolas. Voor deze bouw is veel geld nodig. Hierdoor hebben we nu ook geen nieuwe projecten kunnen bezoeken, omdat onze financiële situatie dat niet toelaat.
Het zou daarom mooi zijn als we meer nieuwe donateurs krijgen die onze stichting structureel willen ondersteunen. Er hebben zich de afgelopen week al weer nieuwe donateurs aangemeld!!!
Mede door uw ondersteuning kunnen we dit geweldige werk blijven doen. Daar willen wij u hartelijk voor danken.

Verder willen wij iedereen hartelijk bedanken voor het meeleven tijdens ons werkbezoek op welke manier dan ook. Dit heeft ons erg goed gedaan.

We hopen dat iedereen een goede indruk heeft gekregen van ons werkbezoek hier in Colombia.

Hartelijke groeten,

Bram en Nico

1 Reactie
  1. Hallo,

    Welkom terug in nederland!!!!
    Wat een verhaal weer over jullie reis maar in elk geval wel mooi 100 dollar zomaar verdient ;-))
    Geniet er maar van om weer thuis te zijn m et geliefden en familie en vond het leuk om jullie verslag te lezen.

    Groetjes Evelien

Laat een reactie achter